OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE - HSE BH Ispis

Državna regulatorna komisija za električnu energiju (DERK) obavještava zainteresovane da će u četvrtak 30. 08. 2012. godine omogućiti uvid javnosti u Nacrt uvjeta za korištenje licence za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine električnom energijom po zahtjevu HSE BH d.o.o. Sarajevo.

HSE BH d.o.o. Sarajevo registrovano je u Opštinskom sudu Sarajevo 17. 06. 2010. godine. Osnivač društva je firma “Holding Slovenske elektrarne” d.o.o. Ljubljana, Republika Slovenija.

Podnosilac zahtjeva je vlasnik početne, odnosno privremene dvogodišnje licence za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine koja ističe 30. 11. 2012. godine. U toku je postupak utvrđivanja sposobnosti podnosioca zahtjeva da nastavi obavljati licenciranu djelatnost korištenjem licence koja bi važila pet godina.

Zainteresovana lica mogu bez naknade dobiti pripremljeni Nacrt u sjedištu DERK-a, ili isti preuzeti u elektronskoj formi sa internet stranice www.derk.ba.

Usmeni i pisani komentari mogu se dati na javnoj raspravi koja će biti održana u sjedištu DERK-a u Tuzli, Miška Jovanovića 4/II, u srijedu 12. 09. 2012. godine u 11:00 sati.

DERK će u razmatranje uzeti i pisane komentare dostavljene na adresu DERK-a najkasnije do 13. 09. 2012. godine.

 
DERK © 2004-2024. Sva prava pridržana.