OBAVIJEST ZA JAVNOST 22.12.2011. Ispis

Dalje doprinoseći razvoju tržišta električne energije u Bosni i Hercegovini, na danas održanoj sjednici Državne regulatorne komisije za električnu energiju, po prvi put su određene tarife za usluge distribucije električne energije u Brčko Distriktu BiH, čime je svim kvalificiranim kupcima (svi kupci osim kućanstava) omogućeno da slobodno na tržištu biraju svog opskrbljivača i nabavljaju električnu energiju.

Komisija je odredila i tarifne stavke za kućanstva u Distriktu, korigirajući ih u odnosu na važeće radi pravilne alokacije troškova po tarifnim elementima, uz zadržavanje prosječne cijene električne energije na postojećoj razini.

Također, donijeta je nova Odluka o tarifama za pomoćne usluge, koje imaju poseban značaj za pouzdanost rada elektroenergetskog sustava BiH.

Na istoj sjednici nisu donijete odluke o tarifama za rad NOS-a i usluge prijenosa električne energije. Ni nakon iscrpnih analiza obavljenih u tijeku dvomjesečnih tarifnih postupaka, članovi Državne regulatorne komisije nisu uspjeli usuglasiti jedinstven pristup u određivanju potrebnog godišnjeg prihoda za rad Elektroprijenosa Bosne i Hercegovine i Neovisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini, odnosno visini tarifa za usluge ove dvije kompanije u 2012. godini.

 
DERK © 2004-2024. Sva prava pridržana.