Обавјештење за јавност 22.12.2011. Штампа

Даље доприносећи развоју тржишта електричне енергије у Босни и Херцеговини, на данас одржаној сједници Државне регулаторне комисије за електричну енергију, по први пут су одређене тарифе за услуге дистрибуције електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ, чиме је свим квалификованим купцима (сви купци осим домаћинстава) омогућено да слободно на тржишту бирају свог снабдјевача и набављају електричну енергију.

Комисија је одредила и тарифне ставове за домаћинства у Дистрикту, коригујући их у односу на важеће ради правилне алокације трошкова по тарифним елементима, уз задржавање просјечне цијене електричне енергије на постојећем нивоу.

Такођер, донијета је нова Одлука о тарифама за помоћне услуге, које имају посебан значај за поузданост рада електроенергетског система БиХ.

На истој сједници нису донијете одлуке о тарифама за рад НОС-а и услуге преноса електричне енергије. Ни након исцрпних анализа обављених у току двомјесечних тарифних поступака, чланови Државне регулаторне комисије нису успјели усагласити јединствен приступ у одређивању потребног годишњег прихода за рад Електропреноса Босне и Херцеговине и Независног оператора система у Босни и Херцеговини, односно висини тарифа за услуге ове двије компаније у 2012. години.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.