OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE Štampaj

Državna regulatorna komisija za električnu energiju (DERK) obavještava zainteresovane da će u subotu 29. decembra 2012. godine omogućiti uvid javnosti u Nacrt uvjeta za korištenje licence za obavljanje djelatnosti distribucije električne energije i  Nacrt uvjeta za obavljanje djelatnosti snabdijevanja električnom energijom nekvalificiranih kupaca, po zahtjevu Javnog preduzeća za komunalne djelatnosti “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko Distrikt BiH.

Osnovna djelatnost preduzeća, osnovanog 28.12.2007. godine Odlukom Skupštine Brčko Distrikta BiH, je pružanje usluga od opšteg interesa na području Brčko distrikta BiH, što se prvenstveno odnosi na distribuciju električne energije, proizvodnju i distribuciju vode, transport i deponovanje komunalnog otpada, te održavanje javnih površina.

Zainteresovana lica mogu bez naknade dobiti pripremljene Nacrte u sjedištu DERK-a, ili iste preuzeti u elektronskoj formi sa internet stranice www.derk.ba.

Usmeni i pisani komentari mogu se dati na javnoj raspravi koja će biti održana u sjedištu DERK-a u Tuzli, Miška Jovanovića 4/II, u petak 4. januara 2013. godine u 12:00 sati.

DERK će u razmatranje uzeti i pisane komentare dostavljene na adresu DERK-a najkasnije do 5. januara 2013. godine.

 
DERK © 2004-2024. Sva prava pridržana.