Obavijest o održavanju javne rasprave - Repower Adria Štampaj

Obavijest o održavanju javne rasprave - Nacrt uvjeta za korištenje licence za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine električnom energijom


U skladu sa članom 4.7 Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini (“Službeni glasnik BiH”, broj 7/02), članom 78. Pravilnika o javnim raspravama (“Službeni glasnik BiH”, broj 38/05) i članom 10. Pravilnika o licencama (“Službeni glasnik BiH”, broj 38/05), Državna regulatorna komisija za električnu energiju, daje


OBAVIJEST

O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE


Državna regulatorna komisija za električnu energiju – DERK obavještava zainteresovane da će u utorak 15. novembra 2011. godine omogućiti uvid javnosti u Nacrt uvjeta za korištenje licence za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine električnom energijom po zahtjevu “Repower Adria” d.o.o. Sarajevo.

Podnosilac zahtjeva je vlasnik početne, odnosno privremene dvogodišnje licence za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine koja ističe 14. februara 2012. godine.

U toku je postupak utvrđivanja sposobnosti podnosioca zahtjeva da nastavi obavljati licenciranu djelatnost korištenjem licence koja bi važila pet godina.


Zainteresovana lica mogu bez naknade dobiti pripremljeni Nacrt u sjedištu DERK-a, ili isti preuzeti u elektronskoj formi sa internet stranice www.derk.ba.

Usmeni i pisani komentari mogu se dati na javnoj raspravi koja će biti održana u sjedištu DERK-a u Tuzli, Miška Jovanovića 4/II, u srijedu 23. novembra 2011. godine u 11:00 sati.

DERK će u razmatranje uzeti i pisane komentare dostavljene na adresu DERK-a najkasnije do 24. novembra 2011. godine.

 
DERK © 2004-2024. Sva prava pridržana.