ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ПРИВРЕМЕНЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа

ИНОЗЕМНИ ЦЕНТАР ТРГОВИНЕ д.о.о. са сједиштем у Широком Бријегу (ИЦТ д.о.о.) поднијело је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) захтјев за издавање привремене лиценце за обављање дјелатности међународне трговине електричном енергијом.

Друштво је уписано 2018. године у регистар Опћинског суда у Широком Бријегу, под матичним бројем субјекта 64-01-0051-18. Оснивач субјекта уписа је Додиг Срећко.

Подноситељ захтјева је дужан доказати да испуњава све критерије и стандарде за издавање привремене лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подноситеља да испуни све критерије, увјете и стандарде прописане Законом о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама. Ови критерији доприносе стварању увјета за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у увјете за кориштење привремене лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Еуропске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Лица заинтересирана за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 15.01.2020. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак издавања привремене лиценце, који је другачији од општег јавног интереса за издавање привремене лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања лиценце је дефинирана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре на захтјев за издавање привремене лиценце на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.