ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ - Нацрт правилника о допунама Правилника о прикључку Штампа

Државна регулаторна комисија за електричну енергију – ДЕРК обавјештава заинтересоване да ће у четвртак 12. јула 2012. године омогућити увид јавности у Нацрт правилника о допунама Правилника о прикључку.

Правилник о прикључку (“Службени гласник БиХ”, бр. 95/08 и 79/10) прописује процедуре за прикључак нових објеката произвођача или купаца на преносну мрежу напонског нивоа 400, 220 и 110 kV, прикључак објеката на средњенапонски ниво 35, 20, 10 и 6 kV у трафостаницама 110/x kV Електропреноса БиХ, као и за постојеће објекте у случају повећања инсталисане снаге, доградње или реконструкције објекта.

Проблематика изградње и прикључења вјетроелектрана на преносни систем је већ дужи период присутна у Босни и Херцеговини. У оквиру својих овлаштења ДЕРК се активно укључио у рјешавање наведене проблематике и настоји да својим активностима допринесе бржем успостављању неопходног оквира за могућност прикључења првих вјетроелектрана на електроенергетски систем у БиХ са једне стране и уважавања реалних техничких ограничења система са друге стране. У тим активностима користе се резултати и препоруке студије “Анализа интеграције вјетроелектрана у електроенергетски систем и тржишна правила”. У том смислу припремљен је Нацрт правилника о допунама Правилника о прикључку.

Заинтересована лица могу без накнаде добити припремљени Нацрт у сједишту ДЕРК-а, или исти преузети у електронској форми са интернет странице www.дерк.ба.

Усмени и писани коментари могу се дати на јавној расправи која ће бити одржана у сједишту ДЕРК-а у Тузли, Мишка Јовановића 4/II, у четвртак 19. јула 2012. године у 12:00 сати.

ДЕРК ће у разматрање узети и писане коментаре достављене на адресу ДЕРК-а најкасније до 20. јула 2012. године.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.