ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПЦИМА ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФА Штампа

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК) у оквиру својих надлежности дефиниСаних законом покренула је поступке у којима ће одредити:

-  тарифе за услуге дистрибуције електричне енергије и тарифне ставове за снабдијевање домаћинстава у Брчко Дистрикту Босне и Херцеговине,

-  тарифе за рад независног оператора система и помоћне услуге у Босни и Херцеговини, и

-  тарифе за услуге преноса електричне енергије у Босни и Херцеговини.

Регулисаним компанијама Јавном предузећу за комуналне услуге “Комунално Брчко”, “Независном оператору система у Босни и Херцеговини” Сарајево и “Електропреносу Босне и Херцеговине” Бања Лука, на основу њихових захтјева, односно сада расположивих и у току тарифних поступака прибављених података, бите одређени приходи и расходи, као и трошкови које ће компаније зарачунавати у тарифама за услуге које пружају.

Тарифни поступци морају осигурати да одобрене тарифе буду утемељене на процјенама које задовољавају општа начела о формирању тарифа и критеријуме наведене у Закону о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ, Методологији за израду тарифа за услуге преноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге и Методологији за израду тарифа за услуге дистрибуције електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересоване да имају прилику до 22. новембра 2011. године остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, М. Јовановића 4, факс 035/302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ). Захтјеви односно расположиви подаци у поступцима одобравања тарифа бит ће доступни на wеб страници ДЕРК-а www.derk.ba.

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНИХ ЈАВНИХ РАСПРАВА

Одлучујуће чињенице у тарифним поступцима биће утврђиване на формалним јавним расправама које ће се одржати:

- у сриједу 30. новембра 2011. године – тарифе за услуге дистрибуције у Брчко Дистрикту БиХ

- у четвртак 1. децембра 2011. године – тарифе за рад независног оператора система и помоћне услуге

- у петак 2. децембра 2011. године – тарифе за услуге преноса електричне енергије

са почетком у 11,00 сати, у сали Кантоналне привредне коморе у Тузли, ул. Трг слободе б.б.

Формалне расправе су отворене за јавност али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересирана да у својству умјешача учествују у поступцима формалних јавних расправа морају доставити писане захтјеве ДЕРК‑у до 22. новембра 2011. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од општег јавног интереса.


 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.