ОБАВИЈЕСТ О ЈАВНОЈ РАСПРАВИ У ПОСТУПКУ КРЕИРАЊА И ДОНОШЕЊА ПРАВИЛА И ПРОПИСА ДЕРК-А Штампа

Измјенама одговарајућих закона у 2009. и крајем 2010. године надлежност Државне регулаторне комисије за електричну енергију (ДЕРК) проширена је на дјелатности производње, дистрибуције и снабдијевања купаца електричне енергије у Брчко Дистрикту Босне и Херцеговине.

Користећи ова овлашћења, а у циљу прикупљања примједби, коментара и мишљења заинтересованих субјеката, на увид јавности дају се Нацрти два темељна документа ДЕРК-а:

Нацрт методологије за израду тарифа за услуге дистрибуције електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ

која даје полазне елементе за одређивање потребног прихода предузећа које ће обављати електроенергетске дјелатности дистрибуције и снабдијевања на подручју Дистрикта, односно одређује темељну структуру будућег тарифног система, и

Нацрт одлуке о снабдијевању квалификованих купаца електричном енергијом у Брчко Дистрикту БиХ

 

која установљава право купца на слободан избор снабдјевача електричном енергијом, уређује појединости и процедуре које се односе на излазак купаца на тржиште, те дефинише права и обавезе снабдјевача на отвореном тржишту.

Кроз праксу одржавања јавних расправа ДЕРК поспјешује постизање квалитетнијих коначних рјешења и процјењује могуће ефекте својих правила, процедура и одлука.

Нацрти докумената се без накнаде могу добити у сједишту ДЕРК-а у Тузли, или исти преузети у електронској форми са интернет страница ДЕРК-а (www.derk.ba).

Писани коментари могу се упутити на адресе ДЕРК-а (Тузла, М. Јовановића 4, факс 035 302077, е‑маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) најкасније до 4. октобра 2011. године.

Усмени и писани коментари о нацртима докумената могу се дати и на општој јавној расправи која ће се одржати у Брчком, Улица Мирослава Крлеже број 1, у сали за едукацију Дирекције за финансије на трећем спрату (бивша зграда суда) у понедељак 3. октобра 2011. године са почетком у 12,00 сати. Расправи могу присуствовати сва заинтересована лица без посебних ограничења осим у погледу трајања излагања коментара.


 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.