ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФА Штампа


Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК), у оквиру својих надлежности дефинисаних законом, покренула је поступак у којем ће одредити тарифу за рад независног оператора система и тарифе за системску и помоћне услуге.

Независном оператору система у Босни и Херцеговини, Сарајево, на основу његовог захтјева, односно сада расположивих и у току тарифног поступка прибављених података, ће бити одређен потребан годишњи приход и одобрена структура трошкова који ће бити укључени у тарифи за рад регулисаног субјекта, те утврђене тарифе за системску услугу и помоћне услуге.

Тарифни поступак мора осигурати да тарифе буду утемељене на чињеницама и процјенама које задовољавају општа начела о формирању тарифа и критеријуме наведене у Закону о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Методологији за израду тарифа за услуге преноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересоване да имају прилику остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс: 035 302077, e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) до 14. новембра 2023. године. Захтјев, односно расположиви подаци у поступку одобравања тарифа ће бити доступни на веб страници ДЕРК‑а www.derk.ba.

 

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

Одлучујуће чињенице у тарифном поступку биће утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у сали хотела Салис, Улица Соли 4, Тузла у понедјељак 27. новембра 2023. године са почетком у 11,00 сати.

Формална јавна расправа је отворена за јавност али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересована да у својству умјешача учествују у поступку формалне јавне расправе морају доставити писане захтјеве ДЕРК‑у до 14. новембра 2023. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од општег јавног интереса.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.