ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ - DISAM BH Штампа

Правно лице “Дисам БХˮ д.о.о., Сарајево, заинтересовано је да обавља дјелатност међународне трговине електричном енергијом, због чега је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) поднијело захтјев за издавање лиценце.

Оснивач субјекта уписа је “ЕНЕРГИ ДАНМАРК А/Сˮ са сједиштем: DENMARK, 8200 Aarhus N, Hedeager 5, са 100% власничким удјелом. “ЕНЕРГИ ДАНМАРК А/Сˮ је у власништву три данске електроенергетске компаније: Андел А.М.Б.А (45,54%); НРГи А.М.Б.А (36,35%) и Андел Енерги А/С (18,11%).

Подносилац захтјева је дужан доказати да испуњава све критеријуме и стандарде за издавање лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критеријуме, услове и стандарде прописане Законом о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама.

Ови критеријуми доприносе стварању услова за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. Државна регулаторна комисија за електричну енергију је слободна у Услове за коришћење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно насљеђе Европске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа Државне регулаторне комисије за електричну енергију.

Особе заинтересоване за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев Државној регулаторној комисији за електричну енергију до 10. фебруара 2023. године. Статус умјешача Државна регулаторна комисија за електричну енергију може додијелити особи која докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од општег јавног интереса за издавање лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања лиценце је дефинисана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама Државне регулаторне комисије за електричну енергију или упутити писане коментаре у вези захтјева за издавање лиценце на адресу Државне регулаторне комисије за електричну енергију (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс: 035 302 077, e‑mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.