ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ПРИВРЕМЕНЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ - ГИКИЛ Штампа


Правно лице “Глобал Испат коксна индустријаˮ д.о.о., Лукавац, заинтересовано је да обавља дјелатност међународне трговине електричном енергијом, због чега је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) поднијело захтјев за издавање привремене лиценце.

“Глобал Испат коксну индустријуˮ д.о.о., Лукавац основали су “Коксно-хемијски комбинатˮ д.д. Лукавац и “Global Steel Holdings Limitedˮ United Kingdom, 3 Auckland Teracce, Parliament Street Ramsey, Isle of Man, 1M8 1AF, а на основу Уговора о приступању у Друштво с ограниченом одговорношћу “Коксна индустријаˮ, Лукавац број 409/03 закљученог 10. новембра 2003. године у Лукавцу.

Подносилац захтјева за привремену лиценцу је дужан доказати да испуњава све критеријуме и стандарде за издавање лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критеријуме, услове и стандарде прописане Законом о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама.

Ови критеријуми доприносе стварању услова за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у Услове за коришћење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Европске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Особе заинтересоване за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 25. октобра 2022. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити особи која докаже директан интерес за поступак издавања привремене лиценце, који је другачији од општег јавног интереса за издавање привремене лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања привремене лиценце је дефинисана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре на захтјев за издавање привремене лиценце на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс: 035 302077, e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.