ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ПРИВРЕМЕНЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа

 

“HIFA-OIL” д.о.о. Друштво за промет нафтом и нафтним дериватима, Тешањ заинтересирано је да обавља дјелатност међународне трговине електричном енергијом, због чега је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) поднијело захтјев за издавање привремене лиценце.

Друштво је основано актом о оснивању дана 16. јануара 2002. године и регистровано Рјешењем Кантоналног суда у Зеници (Матични број субјекта уписа: 43-01-0593-09, стари број: И-8492).

Подноситељ захтјева за привремену лиценцу је дужан доказати да испуњава све критерије и стандарде за издавање привремене лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подноситеља да испуни све критерије, увјете и стандарде прописане Законом о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама.

Ови критерији доприносе стварању увјета за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинираном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у Увјете за кориштење привремене лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Еуропске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Особе заинтересиране за стјецање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 8. априла 2022. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити особи која докаже директан интерес за поступак издавања привремене лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса за издавање привремене лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања привремене лиценце је дефинирана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре на захтјев за издавање привремене лиценце на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2023. Сва права придржана.