ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФЕ ЗА УСЛУГЕ ПРИЈЕНОСА ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ Штампа


Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК), у оквиру својих надлежности дефинираних законом, покренула је поступак у којем ће одредити тарифу за услуге пријеноса електричне енергије.

Електропријеносу Босне и Херцеговине, а.д. Бања Лука, на основу његовог захтјева, односно сада расположивих и у току тарифног поступка прибављених података, бит ће одређен потребан годишњи приход и одобрена структура трошкова који ће бити укључени у тарифи за услуге пријеноса електричне енергије.

Тарифни поступак мора осигурати да тарифе буду утемељене на чињеницама и процјенама које задовољавају опћа начела о формирању тарифа и критерије наведене у Закону о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Методологији за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересиране да имају прилику остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс: 035 302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) до 28. јуна 2021. године. Захтјев, односно расположиви подаци у поступку одобравања тарифа бит ће доступни на wеб страници ДЕРК‑а www.derk.ba Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

 

Одлучујуће чињенице у тарифном поступку бит ће утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у уторак, 27. јула 2021. године, са почетком у 11,00 сати, путем интернет комуникацијске платформе.

Формална расправа је отворена за јавност али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересирана да у својству умјешача учествују у поступку формалне јавне расправе морају доставити писане захтјеве ДЕРК‑у до 28. јуна 2021. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од опћег јавног интереса.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.