ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ - ИНТЕРЕНЕРГО Штампа

“Интеренерго” – Привредно друштво за енергетски инжењеринг д.о.о. Сарајево, поднијело је благовремено Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) захтјев за издавање лиценце за обављање дјелатности међународне трговине електричном енергијом. Подноситељ захтјева је власник лиценце за обављање дјелатности међународне трговине која важи до 31.12.2020. године.

Друштво је уписано у судски регистар Опћинског суда у Сарајеву, рјешењем број 065-0-Рег-07-001351 дана 18.6.2007. године под матичним регистарским бројем 1-26376. Оснивач субјекта је: ИНТЕРЕНЕРГО енергетски инжениринг, д.д. Тиволска цеста 48, Љубљана – Република Словенија. Једини власник оснивача субјекта је KI-Kelag International GmbH из Аустрије.

Подноситељ захтјева за лиценцу је дужан доказати да испуњава све критерије и стандарде за издавање лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подноситеља да испуни све критерије, увјете и стандарде прописане Законом о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама. Ови критерији доприносе стварању увјета за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинираном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у увјете за кориштење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Еуропске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Лица заинтересирана за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 8.10.2020. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса за издавање лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања лиценце је дефинирана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре на захтјев за издавање лиценце на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.