ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАНЈА ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЛЈАНЈЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа


Друштво „Axpo BH“ д.о.о. Сарајево је заинтересирано да и даље обавља дјелатност међународне трговине електричном енергијом, због чега је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК), благовремено поднијело захтјев за издавање нове лиценце за исту дјелатност тијеком наредних пет година. Друштво је уписано у регистар привредних друштава Опћинског суда Сарајево под МБС: 065-01-0734-12.  Оснивач Друштва је фирма “Axpo Trading AG” са сједиштем у Швицарској, Parkstrasse 23, 5400 Баден.

Потпун и уредан захтјев, који излаже потребне чињенице и доказе, ДЕРК ће у складу са својим правилима и прописима рјешавати у поступку, без одржавања формалне расправе. Заинтересиране стране могу приговорити оваквој намјери ДЕРК-а.

Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критерије, увјете и стандарде прописане Законом о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама. Ови критерији доприносе стварању увјета за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у увјете за кориштење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Еуропске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Лица заинтересирана за стјецање статуса умјешача у поступку издавања лиценце могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 5. августа 2019. године. Статус умјешача може бити признат лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса.

Разгледање захтјева и других докумената може се обавити у просторијама ДЕРК-а до 5. августа 2019. године, а до истог рока могу се упутити и писани коментари у вези са предметом поступка на адресу: Државна регулаторна комисија за електричну енергију, 75000 Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035/302-077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.