ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ОПЋЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ Штампа

 

На основу члана 4.3 Закона о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у Босни и Херцеговини (“Службени гласник БиХ”, бр. 7/02, 13/03, 76/09 и 1/11) и члана 39. Пословника о раду Државне регулаторне комисије за електричну енергију (“Службени гласник БиХ”, број 02/05), Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

САЖЕТАК

ПРАВИЛНИКА О СНАБДИЈЕВАЊУ КУПАЦА ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ У БРЧКО ДИСТРИКТУ БИХ

 

У складу обавезама и овлаштењима да ствара увјете за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом и омогућава либерачизацију тржишта електричне енергије у Босни и Херцеговини, руководећи се међународном праксом и одговарајућим директивама Европске уније, законом овлаштена да као регулаторно тијело дјелује на малопродајном тржишту електричне енергије у Брчко Дистрикту Босне и Херцеговине, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, на сједници одржаној 12. септембра 2013. године утврдила је

 

Нацрт правилника

о снабдијевању купаца електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ

Правилник чији се текст излаже оцјени и мишљењу јавности, замјењује досадашњу Одлуку о снабдијевању купаца електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ. Циљ доношења Правилника је развој и функционирање тржишта електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ у оквиру јединственог тржишта електричне енергије у БиХ. Правилник на потпунији начин регулира право купца на слободан избор и промјену снабдјевача електричном енергијом, односно процедуре којима се купац штити у случајевима када га снабдјевач престане снабдијевати електричном енергијом, као и права купца у оквиру система јавне услуге.

 

 

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

 

ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ОПЋЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

 

Државна регулаторна комисија за електричну енергију обавјештава све заинтересиране да се на увид јавности ставља Нацрт правилника о снабдијевању купаца електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ у циљу прикупљања примједби, коментара и мишљења заинтересираних лица, који би могли допринијети побољшању текста овог документа.

Нацрт документа се без накнаде може добити у сједишту ДЕРК-а, или преузети у електронској форми са интернет странице (www.дерк.ба).

Усмени и писани коментари могу се дати и на опћој јавној расправи која ће бити одржана

у понедјељак 30. септембра 2013. године у Брчком у Сали за едукације Дирекције за финансије Брчко Дистрикта БиХ, са почетком у 12:00 сати.

 

ДЕРК ће размотрити и све писане коментаре достављене на адресу ДЕРК-а најкасније до 3. октобра 2013. године.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.