ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ Штампа

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК) обавјештава заинтересоване да ће у четвртак 13. децембра 2012. године омогућити увид јавности у Нацрт услова за кориштење лиценце за обављање дјелатности преноса електричне енергије, по захтјеву „Електропреноса БиХ“ а.д. Бања Лука (у даљем тексту Електропренос БиХ).

Компанија Електропренос БиХ је основана Законом о оснивању компаније за пренос електричне енергије у Босни и Херцеговини („Службени гласник БиХ“ бр. 35/04 и 76/09)

Електропренос БиХ је власник петогодишње лиценце чије трајање истиче 31. јануара 2013. године.

Дјелатност Електропреноса БиХ је пренос електричне енергије и све дјелатности у вези са преносом електричне енергије, које укључују али се не ограничавају на пренос електричне енергије, одржавање, изградњу и проширење електропреносне мреже у Босни и Херцеговини, у складу са чланом 2. Закона о оснивању компаније за пренос електричне енергије у Босни и Херцеговини („Службени гласник БиХ“ бр. 35/04 и 76/09).

Заинтересована лица могу без накнаде добити припремљени Нацрт у сједишту ДЕРК-а, или исти преузети у електронској форми са интернет странице www.дерк.ба.

Усмени и писмени коментари могу се дати на јавној расправи која ће бити одржана у сједишту ДЕРК-а у Тузли, Мишка Јовановића 4/ИИ, у уторак 18. децембра 2012. године у 12:00 часова.

ДЕРК ће у разматрање узети и писане коментаре достављене на адресу ДЕРК-а најкасније до 19. децембра 2012. године.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.