ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ Штампа


Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) поднијет је захтјев за издавање лиценце за обављање дјелатности трговине и снабдијевања електричном енергијом на територији БиХ. Захтјев је поднијело Јавно подузеће за комуналне дјелатности “Комунално Брчко” д.о.о. Брчко Дистрикт БиХ.

Основна дјелатност подузећа, основаног 28.12.2007. године Одлуком Скупштине Брчко Дистрикта БиХ, јесте пружање услуга од опћег интереса на подручју Брчко Дистрикта БиХ, што се првенствено односи на набавку и дистрибуцију електричне енергије, производњу и дистрибуцију воде, транспорт и депоновање комуналног отпада, те одржавање јавних површина.

Подноситељ захтјева је власник лиценце за обављање дјелатности трговине и снабдијевања електричном енергијом на територији БиХ, чије трајање истиче 31.10.2017. године.

Захтјев ће се рјешавати у складу са правилима и прописима ДЕРК-а у поступку без одржавања формалне расправе. Заинтересиране стране могу приговорити оваквој намјери ДЕРК-а.

Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подноситеља захтјева да настави обављати исту дјелатност, у складу са критеријима, увјетима и стандардима прописаним законом и правилима ДЕРК-а.

Лица заинтересирана за стјецање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 9.8.2017. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса за издавање лиценце.

Јавност има прилику до 9.8.2017. године остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/ИИ, факс 035/302-077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2020. Сва права придржана.