OBAVIJEST ZA JAVNOST O PROVOĐENJU SKRAĆENOG POSTUPKA Štampaj

Elektroprijenos Bosne i Hercegovine, Banja Luka i JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Mostar podnijeli su Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju (DERK) zahtjeve za rješavanje spora u primjeni Pravilnika o priključku (“Službeni glasnik BiH”, br. 95/08, 79/10 i 60/12), u postupku priključenja HE Mostarsko blato na prijenosnu mrežu.

Zahtjevi su potpuni i uredni, te su strane u sporu navele sve činjenice i podnijele dokaze na podlozi kojih se može utvrditi stanje stvari.

Kako je ocijenjeno da u postupku po podnesenim zahtjevima nema nerazjašnjenih pitanja koja mogu uticati na donošenje pravilne i zakonite odluke, DERK će podnesene zahtjeve rješavati po skraćenom postupku, bez održavanja formalne rasprave.

Sva zainteresirana lica mogu prigovoriti namjeri DERK-a o provođenju skraćenog postupka u rješavanju ovog spora.

Razgledanje zahtjeva i drugih dokumenata može se obaviti u prostorijama DERK-a do 28. novembra/studenoga 2016. godine, a do istog roka mogu se uputiti pisani komentari javnosti o izboru ove forme postupka na adresu: Državna regulatorna komisija za električnu energiju (DERK), 75 000 Tuzla, Ulica Đorđa Mihajlovića broj 4/II, faks 035/302-077, e- mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli .

 
DERK © 2004-2020. Sva prava pridržana.