OBAVIJEST ZA JAVNOST U POSTUPKU IZDAVANJA LICENCE Štampaj

 

Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju (DERK) podnijet je zahtjev za izdavanje licence za obavljanje djelatnosti trgovine i snabdijevanja električnom energijom na teritoriji BiH. Zahtjev je podnijelo Јavno poduzeće za komunalne djelatnosti “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko Distrikt BiH.

Osnovna djelatnost poduzeća, osnovanog 28.12.2007. godine Odlukom Skupštine Brčko Distrikta BiH, jeste pružanje usluga od općeg interesa na području Brčko Distrikta BiH, što se prvenstveno odnosi na nabavku i distribuciju električne energije, proizvodnju i distribuciju vode, transport i deponovanje komunalnog otpada, te održavanje javnih površina.

Podnositelj zahtjeva je vlasnik licence za obavljanje djelatnosti trgovine i snabdijevanja električnom energijom na teritoriji BiH, čije trajanje ističe 31.10.2017. godine.

Zahtjev će se rješavati u skladu sa pravilima i propisima DERK-a u postupku bez održavanja formalne rasprave. Zainteresirane strane mogu prigovoriti ovakvoj namjeri DERK-a.

Zahtjev mora potvrditi tehničke, pravne i finansijske mogućnosti podnositelja zahtjeva da nastavi obavljati istu djelatnost, u skladu sa kriterijima, uvjetima i standardima propisanim zakonom i pravilima DERK-a.

Lica zainteresirana za stjecanje statusa umješača mogu podnijeti pisani zahtjev DERK-u do 9.8.2017. godine. Status umješača DERK može dodijeliti licu koje dokaže direktan interes za postupak izdavanja licence, koji je drugačiji od općeg javnog interesa za izdavanje licence.

Javnost ima priliku do 9.8.2017. godine ostvariti uvid u pojedina dokumenta iz zahtjeva u prostorijama DERK-a ili uputiti pisane komentare u vezi sa predmetom postupka na adresu DERK-a (Tuzla, Đorđa Mihajlovića 4/II, faks 035/302-077, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli ).

 
DERK © 2004-2021. Sva prava pridržana.