ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ОПЋЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ Штампа

У складу са чланом 4.3 Закона о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у Босни и Херцеговини (“Службени гласник БиХ”, бр. 7/02, 13/03, 76/09 и 1/11) и чланом 16. Статута (“Службени гласник БиХ”, број 41/03), Државна регулаторна комисија за електричну енергију, објављује


САЖЕТАК

Одлуке о измјенама и допунама Методологије за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге


Државна регулаторна комисија за електричну енергију у свом раду континуирано прати и подупире процес развоја тржишта електричне енергије у Босни и Херцеговине. Сигуран и поуздан рад електроенергетског система уз постојање функционалног начина пружања помоћних услуга је основни предувјет за даљи развој тржишта електричне енергије и квалитетно снабдјевања купаца. Ефикасно баласно тржиште мора се заснивати на транспарентним односима између свих учесника на тржишту електричне енергије.

Анализирајући досадашњи рад балансног тржишта у БиХ, ДЕРК процјењу­је да постоје оправдани разлози за његово унапријеђење. У циљу даљег развоја односа у сектору, ДЕРК је на сједници одржаној 16. новембра 2016. године утврдио Нацрт одлуке о измјенама и допунама Методологије за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје


ОБАВИЈЕСТ
О ОДРЖАВАЊУ ОПЋЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ


Нацрт одлуке о измјенама и допунама Методологије за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге даје се на увид јавности у циљу прикупљања примједби, коментара и мишљења заинтересираних лица, а у сврху побољшања текста Одлуке.

Заинтересована лица могу без накнаде добити нацрте ове Одлуке у сједишту ДЕРК-а у Тузли, Ђорђа Михајловића 4/II или исту преузети у електронској форми са интернет страница ДЕРК-а (www.derk.ba) до 24.11.2016. године. Усмени и писани коментари могу се дати на опћој јавној расправи која ће бити одржана у Тузли у сједишту ДЕРК-а, у четвртак 24.11.2016. године, са почетком у 12:00 сати. Опћој јавној расправи могу присуствовати сва заинтересирана лица без посебних ограничења осим у погледу трајања излагања коментара.

Писани коментари могу се упутити на адресе ДЕРК-а (Тузла, Ђ. Михајловића 4/II, факс 035 302077, е маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) најкасније до 29.11.2016. године.

 
DERK © 2004-2021. Сва права придржана.