ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФА Штампа

 

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК), у оквиру својих надлежности дефинисаних законом, покренула је поступак одређивања тарифа за рад независног оператора система и тарифа за системску и помоћне услуге, на властиту иницијативу.

Независни оператор система у Босни и Херцеговини, Сарајево позван је да, у складу са Правилником о тарифном поступку, достави потребну документацију која садржи аналитички приказ свих остварених, процијењених и планираних прихода и расхода за 2017. и 2018. годину.

Тарифе ће бити одређене у складу са критеријима наведеним у Закону о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Методологији за израду тарифа за услуге преноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге. ДЕРК ће у тарифном поступку у највећој могућој мјери поштовати основна начела која прописују да ће тарифе бити праведне и разумне, равноправне, утемељене на објективним критеријима, засноване на оправданим трошковима и одређене на транспарентан начин.

Одлучујуће чињенице у поступку биће утврђиване на формалној јавној расправи, о чијем одржавању ће јавност бити накнадно обавијештена.

Формална расправа је отворена за јавност, али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересована да у својству умјешача учествују у поступку формалне расправе морају доставити писани захтјев ДЕРК-у до 10. децембра 2017. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одређивања тарифa, који је другачији од општег јавног интереса.

Сви заинтересовани могу остварити увид у расположиву документацију у просторијама ДЕРК-а или на wеб страници www.derk.ba. Писани коментари јавности у вези са предметом поступка упућују се на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302 077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) до 10. децембра 2017. године.

 
DERK © 2004-2020. Сва права придржана.