ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ОПШТЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ Штампа
САЖЕТАК
Одлуке о измјенама и допунама Методологије за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге


Државна регулаторна комисија за електричну енергију у свом раду континуирано прати и подупире процес развоја тржишта електричне енергије у Босни и Херцеговини. Сигуран и поуздан рад електроенергетског система уз постојање одговарајућег начина тарифирања услуга које се пружају у пријеносном систему, једна је од низа обавеза које је БиХ преузела прихватањем чланства у Енергетској заједници.

Актуелно уређење тржишта помоћних услуга није тржишно оријентирано и озбиљно заостаје за стварним потребама. Уређење тржишта помоћних услуга са циљем бољег приступа понуђача тржишту, разноврснијим начинима нуђења, те постизања боље цијене услуга, уважавајући међународне обавезе БиХ о потпуном отварању тржишта електричне енергије од 1. јануара 2015. године, не може се више одлагати, због чега је ДЕРК одлучио потакнути функционирање тржишта помоћних услуга на напреднијем концепту који имплицира измјене докумената у надлежности ДЕРК-а и НОС-а БиХ. Након што је 26. марта 2014. године донио Одлуку о утврђивању Концепта помоћних услуга за балансирање електроенергетског система Босне и Херцеговине, у функцији разраде Концепта, ДЕРК је на сједници одржаној 22. маја 2014. године утврдио Нацрт одлуке о измјенама и допунама Методологије за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

ОБАВИЈЕСТ
О ОДРЖАВАЊУ ОПЋЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ


Нацрт одлуке о измјенама и допунама Методологије за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге даје се на увид јавности у циљу прикупљања примједби, коментара и мишљења заинтересованих лица, а у сврху побољшања текста Одлуке.

Заинтересована лица могу без накнаде добити нацрт ове Одлуке у сједишту ДЕРК-а у Тузли, Мишка Јовановића 4, или исту преузети у електронској форми са интернет страница ДЕРК-а (www.дерк.ба) до 10. јуна 2014. године. Усмени и писани коментари могу се дати на опћој јавној расправи која ће бити одржана у Тузли (Хотел “Тузла”) у уторак 10. јуна 2014. године, са почетком у 12:00 сати. Опћој јавној расправи могу присуствовати сва заинтересирана лица без посебних ограничења осим у погледу трајања излагања коментара.

Писани коментари могу се упутити на адресу ДЕРК-а (Тузла, М. Јовановића 4, факс 035 302077, е маил: инфо@дерк.ба) најкасније до 11. јуна 2014. године.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.