OBAVIJEST O ODRŽAVANJU OPĆE JAVNE RASPRAVE Štampaj

Na osnovu člana 4.3 Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini (“Službeni glasnik BiH”, br. 7/02, 13/03, 76/09 i 1/11) i člana 39. Poslovnika o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju (“Službeni glasnik BiH”, broj 02/05), Državna regulatorna komisija za električnu energiju, daje

SAŽETAK

PRAVILNIKA O SNABDIJEVANJU KUPACA ELEKTRIČNE ENERGIJE U BRČKO DISTRIKTU BIH

 

U skladu obavezama i ovlaštenjima da stvara uvjete za neograničenu i slobodnu trgovinu i kontinuirano snabdijevanje električnom energijom i omogućava liberačizaciju tržišta električne energije u Bosni i Hercegovini, rukovodeći se međunarodnom praksom i odgovarajućim direktivama Evropske unije, zakonom ovlaštena da kao regulatorno tijelo djeluje na maloprodajnom tržištu električne energije u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, Državna regulatorna komisija za električnu energiju, na sjednici održanoj 12. septembra 2013. godine utvrdila je

 

Nacrt pravilnika

o snabdijevanju kupaca električne energije u Brčko Distriktu BiH

Pravilnik čiji se tekst izlaže ocjeni i mišljenju javnosti, zamjenjuje dosadašnju Odluku o snabdijevanju kupaca električne energije u Brčko Distriktu BiH. Cilj donošenja Pravilnika je razvoj i funkcioniranje tržišta električne energije u Brčko Distriktu BiH u okviru jedinstvenog tržišta električne energije u BiH. Pravilnik na potpuniji način regulira pravo kupca na slobodan izbor i promjenu snabdjevača električnom energijom, odnosno procedure kojima se kupac štiti u slučajevima kada ga snabdjevač prestane snabdijevati električnom energijom, kao i prava kupca u okviru sistema javne usluge.

 

 

Istovremeno, Državna regulatorna komisija za električnu energiju, daje

 

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU OPĆE JAVNE RASPRAVE

 

Državna regulatorna komisija za električnu energiju obavještava sve zainteresirane da se na uvid javnosti stavlja Nacrt pravilnika o snabdijevanju kupaca električne energije u Brčko Distriktu BiH u cilju prikupljanja primjedbi, komentara i mišljenja zainteresiranih lica, koji bi mogli doprinijeti poboljšanju teksta ovog dokumenta.

Nacrt dokumenta se bez naknade može dobiti u sjedištu DERK-a, ili preuzeti u elektronskoj formi sa internet stranice (www.derk.ba).

Usmeni i pisani komentari mogu se dati i na općoj javnoj raspravi koja će biti održana

u ponedjeljak 30. septembra 2013. godine u Brčkom u Sali za edukacije Direkcije za finansije Brčko Distrikta BiH, sa početkom u 12:00 sati.

 

DERK će razmotriti i sve pisane komentare dostavljene na adresu DERK-a najkasnije do 3. oktobra 2013. godine.

 
DERK © 2004-2024. Sva prava pridržana.